9 sep. 2012

Italienskt Lantbröd

Det här receptet såg jag för ett tag sedan hos Malin`s Diner och kände att ja måste testa  och i förrgår så blev det av.Så fort jag ser recept med durum mjöl så har jag svårt och inte baka de, för det
blir garanterat gott och dessa blev en riktig hit kan jag lova.Och även dagen efter var de lika gott som samma dag jag bakade de.Tredje dagen blev de rostat och vem säger nej till de.Sen fanns de inget kvar av bröden.Fick ut 2 limpor.I orginalreceptet ska det vara vetemjöl special men de hade inte ja hemma så tog vanlig.




Ingredienser:
25g jäst
6dl vatten
3dl durumvetemjöl
8dl vetemjöl
4tsk salt
1dl mild olivolja
1st äggvita
4dl vetemjöl

Gör så här:
1.Smula jästen i bunken(assistenten) och häll lite av vattnet som ska vara fingervarmt(37grader) tills
   jästen löst sig.
2.Häll i olivoljan,salt och nästan all mjöl,spara 4dl av vetemjölet och låt maskinen gå i ca 5min,häll
   sedan i resterande och kör ytterligare i 10min.
3.Låt jäsa i ca 60min under bakduk.
4.Arbeta degen ordentligt på lätt mjölat bakbord och dela degen i 2 och forma till avlånga limpor
   och häll durummjöl i jäskorgarna och lägg limporna i.Låt jäsa till dubbel storlek.
5.Sätt på ugnen på 250grader.Ta fram en plåt med bakplåtspapper och lägg bröden upp och ned
   och snitta med en vass kniv diagonalt.
6.In i ugnen och kasta in en 1dl vatten under plåten och stäng ugnsluckan snabbt och sänkt till 225g.
7.Låt de vara inne tills de går en fin färg,kolla under bröden oxå.Tog runt 30min så blev mina färdiga.


Kram

16 kommentarer:

  1. Titta så fina!

    Tack för länkningen <3

    Kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack,japp blev riktigt nöjd med dem.
      de var så lite så

      Radera
  2. Kul att testa nya recept, och ännu roligare när de faller en i smaken! Önskar dig en fortsatt bra söndagkväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja man blir positivt överaskad ibland.tack detsamma

      Radera
  3. Jättefina bröd du bakat och gott minsann!

    SvaraRadera
  4. Å vilken fin limpa! Ser knaprigt ut på utsidan & luftigt & härligt på insidan... väldigt gott ser det ut att vara :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. mmm precis det ja gillar,a de var riktigt gott.rekommenderas

      Radera
  5. Nybakat bröd är ju så gott och inte hur gott det luktar också! Limpan ser jättefin ut i formen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. tack så mycket,använde jäskorg och snittade dem innan gräddning.

      Radera
  6. Väldigt fina limpor! Bondbröd är ju så bra till mycket, så gott att rosta och använda som bruschetta!

    SvaraRadera
    Svar
    1. a verkligen,perfekt för buffè bordet,picknicken och som du säger bruschetta.

      Radera