I dag är det Sveriges Nationaldag men kan inte säga att vi firar den dagen,och generallt ser jag inte mycket firande runt om.Mest att man grillar och äter nån bakelse.Så i går gjorde ja pannacotta och lät den gotta till sig.I dag åt vi lite och jösses vad gott pannacotta är.Andra gången jag äter det och har definitivt fastnat .
Smakar så somrigt och fräscht och så lätt att göra.De här är en ny favorit.Passionfrukt,mmmmm
behövs nog inte mer ord om detta utan ni får titta på bilderna .
Ingredienser:
1 1/2 gelatinblad
0.5 vaniljstång Vaniljimporten
1/4dl strösocker
2 1/2 dl grädde
2 passionfrukter
Gör så här:
1.Blötlägg gelatinbladen i 5minuter.
2.Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.Lägg i en kastrull tillsammans med
grädde och socker och kärna ur passionfrukterna.
3.Koka upp under omrörning.Låt de små puttra i nån minut.
4.Ta av kastrullen från värmen och tillsätt de urkramade gelatinbladen och vispa tills
gelatinbladen löser sig.
5.Ta en sil och häll över så de inte kommer med några kärnor.
6.Häll upp i små formar eller en stor som ni kan dela.
7.Ta en passionfrukt och häll över kärnorna eller lägg en choklad dekoration om du vill det.
Receptet hittade jag hos Matskafferiet
Kram
oh så gott!
SvaraRaderaPassionsfrukt är så gott och detta ser mumsigt ut!
SvaraRaderaSlurp... behöver jag säga nåt mer!? ;)
SvaraRaderaMm, ser ljuvlig ut!
SvaraRaderaHär blir det svenska jordgubbar med Marshmallows-fluff. Funkar det också!
Kram Malin
Passionsfrukt är en klar favorit, så syrligt och gott!
SvaraRaderaMums, så gott och passionsfrukt är så gott!
SvaraRaderaJag älskar ju pannacotta så detta med passionsfrukt ska jag spara!
SvaraRaderaPannacotta och passionsfrukt är så gott! Vi brukar ofta äta det och man tröttnar verkligen aldrig :)
SvaraRaderaÅh vad det lät gott med passionsfukt i pannacotta! Somrigt och friskt!
SvaraRaderaMmm passionsfrukt!
SvaraRaderaHej,
SvaraRaderaHar en utmaning till dig på min blogg. Välkommen in och hämta!
Kram Malin
pannacotta är ju såå sjukt gott!
SvaraRadera