Har gjort jättemånga då Estelle skulle döpas men då hade jag inte kameran med mig till bageriet.
Men då det var folk som frågade efter den här bakelsen så fick jag göra 70st i dag.Tog tid men fina blev dem.Bakelsen består av chokladbotten,sockerkaksboten,morotskräm,rabarberkompott med grädde.Täckt med rosa marsipan och flädergrädde på toppen tillsammans med en blå/gul stjärna.
Sockerkaksbotten:
2 ägg
1 dl socker
½ dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt, blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten, häll i en bröad springform. Grädda i 175 grader i ca 20 min. Låt svalna, stansa ut runda formar.
Chokladbotten:
150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Smält smöret i en kastrull, rör ner socker kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bakas i en smörad springform i 175 grader 15-20 min.
Rabarberkompott:
100 g rabarber
25 g socker
1 msk pressad citron
½ gelantinblad
Lägg gelantinbladet i kallt vatten. Skär rabarbern i 1cm stora bitar. Lägg rabarber socker och citron i en kastrull, koka tills rabarbern är mjuk. Tag av från värmen och tillsätt gelantinbladet. Svalna.
Blanda kompotten med 2 dl vispad grädde
Morotskräm:
50g morot/apelsin marmelad
1dl hemmagjord vaniljkräm
1dl vispad grädde
Blanda 50 g Bleckenstads morotsmarmelad med 1 dl vaniljkräm och 1 dl vispad
grädde. Smaksätt med lite pressad citron
Dekoration:
Kavla blå och gul marsipan tätt så dom fastnar i varandra. Stansa ur stjärnor så dom blir både blå och gula, låt ligga framme tills det är dags för dekorering
Gör så här:
1.Bygg upp bakelsen
2.Börja med en chokladbotten, lägg på ett lager morotskräm, därefter den ljusa sockerkakan. Spritsa
på en reäl klick rabarbergrädde.
3.Kavla ut marsipan tunt, klä bakelsen försiktigt med marsipanen, skär bort överflödig marsipan runt
kanten.
4.Vispa lite grädde smaksatt med flädersaft från Brunneby.
5.Spritsa en gräddros på toppen av bakelsen. Toppa med en stjärna
Kram
Åh, så fina!
SvaraRaderaTack
RaderaSå söta!
SvaraRaderaJättesöta:) och perfekt storlek!
SvaraRaderaJag har gjort bakelsen som tårta i stället. Suveränt god och mycket uppskattad av gästerna, som frågar efter receptet.
SvaraRadera