För någon vecka så hittade jag ett recept i en gammal bok på karlsbader skorpor.De tror jag inte att jag sett i någon av de nya böckerna.Sökte på google,men fick inte upp något.
Kan jag vara den första som gör karlsbader skorpor.De kanske är mest bagare som gör dessa.
Ska jag vara ärlig så trodde jag att dessa skulle vara jättegoda,men mina veteskorpor var faktiskt mycket godare.Dessa var mer neutrala och inte alls så söta som man kan tro då fast jag la mycket sirap i.
Ingredienser:
333g vatten
50g jäst
233g vit sirap
333g smör
133g ägg
6.5g salt
33g torrmjölk
10g bakpulver
1166g vetemjöl
Gör så här:
1.Smält smöret och låt svalna.Smula sönder jästen i en bunke och tillsätt det ljumma vattnet och rör om.
2.Tillsätt saltet,sirapen,ägg,torrmjölken och sist vetemjölet och rör om tills det blir en fast,kladdig deg.
3.Låt jäsa under bakduk i 30min.Sedan gör man små avlånga skorpor,eller runda om du vill det.
4.Låt jäsa i 20min.In i ugn på 210grader tills de fått färg.Ta ut dem,och lägg in den andra plåten under tiden
i ugnen,för de tar tid att dela skorporna som man gör det med en gaffel och naggar sidorna tills de blir
2 halvor.Sedan är det bara att byta plåt och in i ugnen,men den här gången på 150grader tills de blir
gyllenefärg och härligt knapriga.Och då är det bara att stänga av värmen och ha kvar dem inne i ugnen.
Kram
Skorpor är så mycket barndomsminnen för mig! Alltid i sommarstugan och alltid doppa i saft:-)
SvaraRaderaha en fin dag!
aldrig hört att man doppar skorpor i saft,så nu har ja lärt mig nåt nytt.
Raderaskorpor har inte funnits i min barndom men definitivt nu i vuxenlivet.
De här ser så goda ut! Jag minns också som barn att vi doppade dem i saft :)
SvaraRaderaa de var som vanliga skorpor,men de fattades nåt för mig.maken gillade dessa,ja e mer för veteskorpor
RaderaJa skorpor är verkligen barndom, synd att de inte blev så goda som du tänkt dig.
SvaraRaderaa ja är för kräsen och vill alltid ha de bästa.men goda blev de.
RaderaDe ser ju supergoda ut. Med lite smör och ost!
SvaraRaderaa håller med dig.favorit med ost o äta så
RaderaHihi spännande recept =)
SvaraRaderajag vill springa in och önska dig en trevlig fredag!
Kramkram
tack.
Radera