2 nov. 2011

Jalapeño och cheddarbröd

I går gjorde jag ett underbart gott bröd,lite lyxigare än vad vanliga bröd,känns som festbröd och skulle passa att äta när som helst egentligen,till vilken maträtt men inget frukostbröd direkt.Detta tog ett par timmar att göra,lång tid att jäsa men det som är bra att man gör inte så mycket egentligen och kan låta dem vara och göra annat under tiden.Bröden blir lite starka,men de beror också på hur mycket jalapeños du lägger i.
Jag gillar det starkt.Jag snittade brödet så de skulle likna ett löv,vet dock om jag lyckades så bra.




Ingredienser:
Fördegen:
4g jäst
2dl rumstempererat vatten
200g vetemjöl
Rör ner jästen i vattnet.Blanda sedan i vetemjölet och rör i hop degen.Låt jäsa i 3-4timmar.
Andra steget:
25g rapsolja
7 g havssalt
150g vetemjöl
50 g riven cheddarost
2-3 jalapeños

Gör så här:
1.Blanda alla ingredienser utom ost och jalapeño med fördegen och knåda väl.Jäs ca 30minuter.
2.Blanda i finhackad jalapeños och ost.Forma till två avlånga limpor och låt dem jäsa på smord plåt
   till dubbel storlek.
3.Sätt in bröden i ugnen på 250grader.Lägg i några isbitar under bakplåten.Sänk sedan temperaturen
   till 200grader.Grädda i ca 10-15minuter.Låt bröden svalna på galler.



Kram

6 kommentarer:

  1. det lät verkligen gott! jag älskar cheddar hihi!

    SvaraRadera
  2. Ingrid-a samma här,och med lite hetta ännu godare
    Jen-mumsigt värre :)
    Amy`s piece of cake-Tack de var verkligen gott

    SvaraRadera
  3. sikken smarrig & fin blogg :)
    vill du följas åt på Bloglovin :)?

    SvaraRadera
  4. melinda-Tack snällt sagt.ja varför inte

    SvaraRadera