Ingredienser:
2.5dl grädde
1gelatinblad / 0.5dl gelèsocker
0.5st vaniljstång.
Björnbärskompott:
125g björnbär
0.5-1msk socker
0.5st vaniljstång
0.25dl vatten
Gör så här:
1.Häll grädde,socker,och gröpa ur vaniljfröna ur vaniljstången och lägg även stången i
gräddblandningen och låt det koka upp.
2.Under tiden lägg 1st gelatinblad i kallt vatten och låt stå ca 5min.Krama sedan ur och när
gräddblandningen kokat upp,dra bort från värmen och lägg i gelatinbladet och vispa med handvisp
så de inte blir några klumpar.
3.Häll sedan i fina glas och låt stelna i kyl.Under tiden kan du göra kompotten.
4.Häll i björnbären i en kastrull,häll i vatten,socker och använd den urskrapade vaniljstången som
du använde i pannacottan och låt de koka en stund tills du ser att bären har mjuknat och att vattnet
är mer tjock konsistens.
5.Ta fram stavmixern och mixa tills du blir nöjd.
6.Sedan är de bara och hälla på den avsvalnade kompotten över pannacottan när den stelnat annars
blir de inte bra.
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar