Kola och flingsalt hör ihop och de blir succè varje gång även denna.
Ingredienser:
2st dubbeldajm
300g philadelphiaost
200g digestivekex
50-60g osaltat smör
3äggvitor (ekologiska)
3äggulor(ekologiska)
1msk äkta vaniljsocker
4dl grädde
1dl socker
Gör så här:
1.Lägg digestivekexen i en påse och slå tills de blir smulor alternativt lägg i en mixer och mixa tills
de blir fina smulor.Tillsätt de smälta smöret och mixa så de går ihop.
2.Lägg bakplåtspapper på formen och sen tryck digestivekexen jämnt över formen/formarna.
3.Hacka daimen i små bitar och lägg undan.
4.Dela äggulorna från äggvitan och lägg de i varsin skål.Häll i vaniljsocker,socker och
philadelphiasosten i ägguleskålen och rör om så de inte blir några klumpar kvar.
5.Vispa äggvitorna till ett hårt skum,ska kunna ha skålen över och inte ramla så ganska fast.
6.Vänd ner äggulesmeten i äggvitorna och rör om med slickepott ganska lätt så du inte slår ut luften.
7.Vispa upp grädden,tips är att ha i lite bakpulver i så de inte blir smörig grädde.
8.Blanda i den hackade daimen i grädden och sedan rör i hop allt försiktigt.
9.Jag klickade ut kola på själva digestivekexen(pampas deli baking) men går lika bra med att göra
sin egna dulche de leche.
10.Häll sedan över smeten och om du gillar kola klicka i även i cheesecaken och sedan på med
plastfolie och in i frysen i minst fem timmar eller över natten.
11.Innan ni ska avnjuta cheesecaken på med lite kola på toppen och strö på med flingsalt så är
denna dessert klar att avnjutas.Tänk på att ta ut den från frysen ca 10min innan den ska ätas.
Receptet hittade ja hos jennys matblogg men gjorde ändringar.
Kram
Finns det ett recept på denna
SvaraRaderaSåg att de hade blivit publicerat utan hela receptet så fixade i dag,ber om ursäkt för att du fick vänta.
RaderaTack.
SvaraRaderaDen ser underbart god ut. Nu tänker jag baka den