17 sep. 2012

Cornbread

Jag har sen länge velat baka ett majsbröd och inte vilket som helst utan hört och sett många avsnitt av Oprah Winfrey och den har jag sparat väldigt länge här hemma och igår så slog jag till äntligen.
Ja och sonen njöt av de här brödet,smälte direkt i munnen på en och de blev som smulor i munnen..mmm
Kan tänka mig att de skulle bli ännu godare med jalapenos eller  även med chili, men dock inte barnvänligt.
De här brödet skulle passa perfekt till middagsbjudningen,buffèn och går väldigt fort och göra.





Ingredienser:
4.5dl polenta mjöl
1 3/4dl vetemjöl
2msk socker
3tsk bakpulver
1tsk salt
4.5dl fil
2stora ägg
0.5dl veg olja t.ex solrosolja,rapsolja

Gör så här:
1.Lägg de torra ingredienserna i en bunke och ställ åt sidan.
2.Häll i ägg,fil och oljan i en annan större bunke och vispa samman.
3.Sikta i de torra i äggblandningen och rör om med en slev.
4.Smörj en form med smör och häll på lite polenta och sedan häll i
   smeten och in i mitten av ugnen i ca 15-20min.Jag hade mina i 20min.
5.Låt svalna 5min och sedan skär i mindre bitar och lägg på smör och njut.

Tips:Godast och äta ljummet med smör eller nåt liknande på.

Kram

18 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja de tycker ja att du ska,passar perfekt nu till grytor och heta maträtter som ja vet att du lagar

      Radera
  2. Låter gott! Jag har aldrig bakat majsbröd, men någon dag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja verkligen annorlunda och gott,ja de hoppas ja

      Radera
  3. Såna här majsbröd åt jag väldigt mycket när jag var i USA, dom hade det på skolan nästan varje dag!!
    Goda är dom!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja man ser dem överallt på amerikanska tv,sajter och bloggar och det är där jag blev inspirerad till att själv baka detta bröd.

      Radera
  4. mums! jag har testat det en gång, jag tror mamma hade hittat nån färdigmix nånstans. Men det var gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. visst är de,men ja är säker på att de blir ännu godare om man gör från scratch.hoppas du vågar på dig de nån gång

      Radera
  5. Jag gör något liknande som vi äter nere på Balkan, "Projanica" heter det fast vi har även smulad fetaost i + att jag brukar tillsätta lite crème fraiche i smeten som en liten smakförhöjare :) Supergott är det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Va spännande de låter,hoppas du bakar de så man får receptet.nu blev ja allt sugen

      Radera
  6. Majsbröd är så gott till lite hetare mat!

    SvaraRadera
    Svar
    1. a eftersom brödet i sig är ganska mild,så kan ja tänka mig det.har själv inte testat

      Radera
  7. Åh vad spännande med majsbröd! Det har jag aldrig provat men blev riktigt sugen nu :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack,a de här blev första gången för mig och de var rikigt intressant och smakrikt bröd,hoppas de gjorde så att du själv vill börja baka detta bröd
      superenkelt och göra

      Radera
  8. Jag har tänkt länge på att baka majsbröd. Men med ett lokalt majsmjöl jag köpe i just USA på en "jordgubbsfestival", istället för polenta! Det smakar nog gott till en chiligryta!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh va häftigt,de måste ju bli ännu godare.Oprah winfrey tipsade om ett majsmjöl som är stenmalet men de finns ju tyvärr inte här,ibland har amerikanerna de mycket bättre

      Radera
  9. Ska man bara ställa in i ugnen utan värme...eller..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj då.ja googlade upp de för mitt recept kommer ta tid att hitta. 230g men alla ugnar är olika så pröva och kolla hur din ugn reagerar,den kanske behöver kortare/längre tid i ugnen.Lycka till och ber om ursäkt för att ja hade missat ugnstemp :)

      Radera