1 aug. 2012

Bubble Gum Marshmallows

Jag har haft semester och därför inte bakat något då vi har varit bortresta och allmänt tagit det lugnt.
Men nu har jag bakat och gjort hemmagjorda marshmallows med smak av bubble gum.Gott blev det definitivt och de som är så bra är att man kan tillsätta vilken smak man själv vill ha.Tar tid och göra dessa men de tyckte jag att de var värt.
Jag hittade inspiration hos Manuela som driver Passion4baking.com men med ändringar av mig.






Ingredienser:
250ml kallt vatten
5msk gelatinpulver
700g socker
380g flytande glukossirap
200ml vatten
1 nypa salt
2tsk vaniljextrakt
5-7droppar bubble gum(Lorann oils)
1-2 droppar rose pastafärg (wilton)

Gör så här:
1.Häll gelatinpulver i en skål och häll vatten i skålen och låt stå tills de blir en hård massa (5min)
2.Ta fram glukos,salt,socker och vatten.Häll allt i en kastrull och låt sockermassan bli 115grader.(10min)Rör tills sockret löst sig.
3.Lägg sedan gelatinmassan i mikron i ca 30sek tills de blir flytande.Häll i din assistent och vispa tills
   det tjocknar (5min) på medel hastighet.
4.Sänk hastigheten då du häller den varma sockermassan lite i taget vid kanten av skålen.Öka sedan
   när du hällt i allt och vispa i ca 10min.Ska ha fått en tjock och fin konsisten.Tillsätt sedan vanilj-
   extrakt,bubble gum essens och pastafärg om så önskas annars uteslut om du vill ha dem vita.
5.Vispa i ytterligare nån minut tills det blandats ihop.
6.Häll sedan i en smord bakform då de blir enklast.Jag la smörpapper och sedan la ja florsocker på
   botten..De var lite svårt och få bort pappret.Jag fick ta en pensel och pensla på med kallt vatten för
   att pappret skulle lossna.Crisco shortening är och föredra men kokosfett går nog lika bra eller
   rapsolja.Jag använde två formar,35x25 och 15x15.
7.Skaka lite på formarna så de blir jämnt och ställ i kyl 24timmar.
8.Sedan är det bara och strö florsocker på en skärbräda,jag använde plast skärbräda och skära ut
   i fyrkanter eller om du tar en bakform och stansar ut små söta hjärtan som jag gjort.
9.Vänd dem i florsocker så alla sidor täcks med de så de inte klibbar,sedan är det bara och lägga i
    en plåtburk eller cellofan och in i kylskåpet.
Tips:Ta gärna ut marshmallowsen innan de ska avnjutas för godast resultat.


Kram

12 kommentarer:

  1. Älskar marschmallows! Får kanske köpa på mig lite essens och färg.

    Kram Malin

    Skönt med semester!

    SvaraRadera
  2. Vad gott med egna marshmallows och vad fina dom blev!!

    SvaraRadera
  3. Vad spännande med bubble gum marshmallows - ser riktigt gott ut också :)

    SvaraRadera
  4. Oj vilken avancerad grej;) Du är grym!!
    Ser jättegoda ut!

    SvaraRadera
  5. Mamma mia va gott det lät!!! =O

    SvaraRadera
  6. Så gott det låter, bubblegumsmak låter ju riktigt spännande och kul!

    SvaraRadera
  7. Så härligt med semester, skönt att ta det lugnt då. Detta låter ju jättegott, har aldrig hört talas om bubblegumsmak på marshmallows!

    SvaraRadera
  8. Vad roligt!
    Min man verkligen älskar sånt, kanske skulle överraksa med att ha gjort egna ;)

    SvaraRadera
  9. oh det måste jag testa någon gång :D så fina dom blev.

    SvaraRadera
  10. Vilka fina :)

    Måste testas tillsammans med barnen snart!!



    Kram/M

    SvaraRadera
  11. Tack för tipset om att låta dem minsta barnen vara med mer på slutet. Då får det bli jag och äldsta dottern som får testa detta :)

    Kram/M

    SvaraRadera