23 juli 2012

Yoghurtbröd

Dem här bröden gjorde jag för ett tag sedan men lyckats glömt bort dem.
Ett bröd med mycket smak av syrlig yoghurt så gillar ni de i bröd så lär ni gilla dessa,själv blev dem inte mitt favorit bröd men de blev ok.Har ni testat detta och i så fall gillade ni de?
Receptet är från Martin Johansson.




Ingredienser:
3g jäst
400g yoghurt
300g vetemjöl special
90g grahamsmjöl vinjett fullkorn
9g salt

Gör så här:
1.Blanda ut jästen i yoghurten och rör tills de löser sig.Tillsätt resten av ingredienserna och täck
   bunken med lock och stå i rumstemå under natten.
2.Dagen efter,sätt ugnen på 275grader och bakstenen i mitten och en plåt längst ner.
3.Skrapa ur degen på mjölat bakbord och dra ut till en kvadrat och vik ihop den till ett paket.Låt jäsa i
   40min.
4.Strö en näve grahamsmjöl och två nävar sesamfrö på bordet.Dela dessa i små bullar(10st) och rulla
    i mjöl-fröbladningen.Lägg på bakplåtspapper  och låt jäsa till dubbel storlek.
5.Låt bröden glida på bakstenen och häll vatten på plåten längst ner eller kasta in några isbitar.
6.Sänk till 250grader och låt stå ca 15min eller tills fått färg.


Kram

13 kommentarer:

  1. Bröden ser väldigt goda ut och fina är de!

    SvaraRadera
  2. Martin rockar fett! Men hur mycket jäst? Har du visst missat att skriva.

    Kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. hahahah.otroligt att ja missa de,skyller på att ja hade precis vaknat.Tack

      Radera
  3. Du han glömt hur mycket jäst man ska använda ^^

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja tack för att du sa till,fixade de på direkten.

      Radera
  4. Jag gillar syrliga bröd så det här hade jag nog tyckt om!!

    SvaraRadera
  5. Jag har bara använt filmjölk, men det är jättebra till brö tycker jag!

    SvaraRadera
  6. Mums ser urgoda ut kram Sofia

    SvaraRadera
  7. Jag bakar också ett yoghurtbröd ibland. Det är jättegott! Ditt bröd ser också jättegott ut.

    SvaraRadera
  8. Ser jättefina ut. Ska nog testa att ha i yoghurt för syrligt är ju gott :)

    SvaraRadera