Dem här bröden gjorde jag för ett tag sedan men lyckats glömt bort dem.
Ett bröd med mycket smak av syrlig yoghurt så gillar ni de i bröd så lär ni gilla dessa,själv blev dem inte mitt favorit bröd men de blev ok.Har ni testat detta och i så fall gillade ni de?
Receptet är från Martin Johansson.
Ingredienser:
3g jäst
400g yoghurt
300g vetemjöl special
90g grahamsmjöl vinjett fullkorn
9g salt
Gör så här:
1.Blanda ut jästen i yoghurten och rör tills de löser sig.Tillsätt resten av ingredienserna och täck
bunken med lock och stå i rumstemå under natten.
2.Dagen efter,sätt ugnen på 275grader och bakstenen i mitten och en plåt längst ner.
3.Skrapa ur degen på mjölat bakbord och dra ut till en kvadrat och vik ihop den till ett paket.Låt jäsa i
40min.
4.Strö en näve grahamsmjöl och två nävar sesamfrö på bordet.Dela dessa i små bullar(10st) och rulla
i mjöl-fröbladningen.Lägg på bakplåtspapper och låt jäsa till dubbel storlek.
5.Låt bröden glida på bakstenen och häll vatten på plåten längst ner eller kasta in några isbitar.
6.Sänk till 250grader och låt stå ca 15min eller tills fått färg.
Kram
Bröden ser väldigt goda ut och fina är de!
SvaraRaderaTack snälla
RaderaMartin rockar fett! Men hur mycket jäst? Har du visst missat att skriva.
SvaraRaderaKram Malin
hahahah.otroligt att ja missa de,skyller på att ja hade precis vaknat.Tack
RaderaDu han glömt hur mycket jäst man ska använda ^^
SvaraRaderaja tack för att du sa till,fixade de på direkten.
RaderaJag gillar syrliga bröd så det här hade jag nog tyckt om!!
SvaraRaderaMums!
SvaraRaderaJag har bara använt filmjölk, men det är jättebra till brö tycker jag!
SvaraRaderaMums ser urgoda ut kram Sofia
SvaraRaderaJag bakar också ett yoghurtbröd ibland. Det är jättegott! Ditt bröd ser också jättegott ut.
SvaraRaderaSer jättefina ut. Ska nog testa att ha i yoghurt för syrligt är ju gott :)
SvaraRaderaDessa ska jag prova! Smaskens!
SvaraRadera