Nu har jag mixat lite och gjort grymt goda muffins.I bland vill man inte ha frosting på
och min man älskar som de är,neutrala och ibland håller jag med.Nackdelen med de är väl att man kan proppa i sig ett par stycken ganska lätt så man får hålla fingrarna i styr.Det här receptet blir exakt
12 st i normal storlek.De här är perfekta till picknicken,kan lova att de kommer gå slut på ett nafs.
Ingredienser:
3 1/2dl vetemjöl
3/4tsk bakpulver
115g osaltat smör rumstemp
2 1/4dl socker
2 stora ägg rumstemp
1 1/4dl mjölk rumstemp
0.5tsk hemmagjord vaniljextrakt
1 nypa salt
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 160grader.
2.Sikta mjölbakpulver i en skål.Tillsätt även en nypa salt.
3.Vispa smöret mjukt och tillsätt sockret i 2 omgångar.Fortsätt vispa med
din asssistent tills det blir ljust och fluffig,tar några minuter.
4.Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje.
5.Häll mjölblandningen i äggsmeten i 3 omgångar,får inte vispa utan får endast röra med en slev/slickepott.Varva med mjölken+ vaniljextraktet.Börja och sluta med mjölblandningen.
6.Jag brukar ta en spritspåse och hälla i smeten och spritsa så slipper man kladd överallt.
7.In i ugnen i mitten mellan 20-25min.Jag hade mina i 24min.De ska vara torra,prova med en sticka.
Receptet är mitt egna.
Kram
Muffins är muffins och alltid lika gott!!
SvaraRaderaa men alla muffins blir inte goda,vissa blir torra men dessa blev otroligt saftiga.
RaderaHåller helt med.Vanliga enkla vaniljmuffins är supergott! Så sugen jag blev på det nu då....
SvaraRaderaehhehe.har massa kvar.du får gärna en
RaderaSe mumsigt ut =)
SvaraRaderaKRAM
visst är de
RaderaGott med vaniljmuffins!
SvaraRaderaverkligen mumsigt
RaderaÅh jag älskar vaniljsmak! :-) Och de ser jättesaftiga ut. Kram Carro
SvaraRaderamm ny favorit hos mig,har alltid gjort choklad så blev förvånad hur gott de var
Raderaoj vad de såg goda ut
SvaraRaderaa de är grymt goda.måste testa
Radera