Den här moussen har jag använt i bägge chokladtårtorna med rårörda hallon,chokladmousse och den här krämiga moussen mellan.Även täckt red velvet cake med denna och blir riktigt gott.
Ingredienser:
150g philidelphia ost/mascarpone
1.5dl grädde
Knivsudd bakpulver
0.5tsk äkta vaniljpulver Vsell.se
1-2dl florsocker.
Gör så här:
1.Vispa grädden och pyttelite bakpulver i en skål hårt.
2.Blanda philidelphiaost,vaniljpulver & sikta florsocker i en annan skål.Rör om.
3.Blanda ihop allt och vispa ytterligare lite till så allt har blandats väl.
4.Ställ in i kylen en stund så blir den lite bättre konsistens för att fylla din tårta eller red velvet cake.
Receptet hittade jag hos Sockerrus
Kram
Låter gott, den måste jag göra någon gång. :-) Jag gör iofs inte så mycket tårtor men den lär ju passa som frosting också. :-)
SvaraRaderaHa en trevlig kväll! :-) Kram Carro
a de kallar de här för frosting,men den passar utmärkt till tårtfyllning oxå.jättegod
RaderaGjorde nyss liknande mascarponekräm, men varför ska man ha bakpulver i din!
SvaraRaderaJag har följt Lisas recept,och enligt henne ska man ha lite bakpulver då man vispar grädden för då kan man vispa längre innan de blir smör konsistens på grädden.
RaderaMascarpone i låter gott, vi har bara provat med philadelphiaost.
SvaraRaderaLåter riktigt mumsigt!
SvaraRaderaAllt med philadelphia är ju hur gott som helst, så verkar det också vara i detta fall!:D
SvaraRadera