På kalaset bjöds det även på budapestrulle.Jag älskar själva budapestbotten och kan äta den bara så där.Så god.Vet inte om det är bara jag men jag tycker de smakar nutella.yummi
Budapest är ju en klassiker och det ser man oftast i varenda bak/matblogg och nu har jag oxå gjort sån bakelse.Perfekt när man får oväntat besök,för budapest botten kan du förvara i frysen upp till 3 veckor,dock bara under den tiden.Sen blir själva marängen mjuk och tråkig.Men plastar du in ordentligt så blir det jättebra.Sen kan man ta ut nån timme innan och vispa grädde o lägga i mandariner och så där snabbt har du fixat något så vackert och kan ju garantera att dina gäster blir imponerande.
Ingredienser:
100g hasselnötter
6 äggvitor3dl socker
1dl Vetemjöl
1msk kakao
Fyllning:
1 burk mandarinklyftor
3dl vispgrädde1tsk socker
2-3tsk Marsanpulver
50g mörkchoklad
Florsocker
Chokladros
Gör så här:
1.Hacka nötterna fint,bäst resultat med mixer.Ankarsrums mixer använde jag.
2.Vispa äggvitorna till hårt skum.3.Tillsätt sockret, lite i taget och vispa till en tjock marängsmet.
4.Blanda nötterna med mjöl och kakao.
5.Vänd försiktigt ner blandningen i marängsmeten.
6.Sprits med en rund tyll i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
7.Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15-25 minuter.
8.Stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och dra av det gamla bakplåtspappret.
9.Låt kakan svalna.
10.Vispa grädden tillsammans med socker.När du vispat färdigt grädden vispa för hand i marsanpulver.Häll bort sockerlaget från mandarinklyftorna.
11.Bre krämgrädde över kakan och fördela mandarinklyftorna över.Tänk på att spara nån centimeter
där du ska börja och vika in och även ha ingen grädde ca 2 cm där botten slutar.
12.Rulla ihop som en rulltårta.
13.Smält chokladen och ringla över.Sikta över florsocker och dekorera enligt dina önskemål.
Tips:Kan sprits lite fint på toppen och lägga mandarinklyfta över,ha ros på eller vara nöjd med som den är.
Kram
Jag har aldrig ätit budapestrulle, men kan tänka mig att den är mycket god!
SvaraRaderaJag gjorde min första för några månader sen, så gott! Mums, när kan jag komma och fika? :)
SvaraRaderaÅhhh varför gör man inte denna tårta oftare!
SvaraRaderaJag bara ääälskar budapest!!! Har i veckor tänkt göra den men får aldrig tiden att räcka till, men nu MÅSTE jag få tid! Blev ju inte direkt mindre sugen efter ditt inlägg ;)
SvaraRaderaDet blir nog en sån här till mors dag, det var längesen jag åt en så jag får tacka för inspirationen :-).
SvaraRaderaKram
Budapest är den bästa av ALLA bakverk enligt mig! SÅ gott :)
SvaraRaderaÅh va gott!! En klar favorit på topp tio-listan!
SvaraRaderaDen här ser så god ut. Hade gärna tagit en bit till kvällsfikan.
SvaraRaderaKram Malin
Ser smarrigt ut =)
SvaraRaderaDu är grymt duktig det vet du va hihi!
Kramkram