26 okt. 2011

Muffins med äppelmos gömma

Jag har länge velat göra vanliga muffins med min hemmagjord äppelmos.Nu äntligen blev det av,och det var lika gott som jag kom ihåg det.Den söta muffinsen med den lite syrliga äppelmosen blev en riktig hit.
Att något så enkelt kan bli så gott.




Ingredienser:
3ägg
2dl strösocker
0.5dl muscovadosocker
1tsk vaniljsocker
100g smör
1dl mjölk
3 1/2dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1nypa salt
Fyllning:Hemmagjord Äppelmos+ tunna äppelskivor
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175grader.Vispa ägg,socker och vaniljsocker pösigt.
2.Smält smöret,häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.Blanda vetemjöl,bakpulver och salt
   och vänd försiktigt ner det i smeten.
3.Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till hälften.Klicka i knappt en tsk äppelmos
   i varje form.Om du vill kan du trycka i en halv tunn äppelskiva,eller hacka den i mindre bitar och lägg
   över.
4.Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20minuter.Låt svalna.

De underbara muffinsformarna kommer från Siluett
Kram

12 kommentarer:

  1. Många gånger är det enkla det allra bästa =) De ser goda ut!

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att fungerar att klicka ner äppelms i muffinsen! Låter jättegott!

    SvaraRadera
  3. Ser jättegott ut! Jag har funderat på likadana själv, att stoppa ner lite äpplen och sen funderade jag på hur jag gör om jag vill ha lite vaniljsås inuti också?.. Jag har ätit sådana muffins från Lindahls och har inte testat än själv. Tror du att man bör klicka i vaniljsåsen innan man gräddar, eller efteråt så att man gör ett litet hål längst upp och klickar i vainljsås så den är kall? Bäst att jag kollar med dig proffset innan jag testar själv ;)

    SvaraRadera
  4. Det där receptet snor jag! Eller sparar tills jag har tid :-) Har också hemmagjord äpplemos som jag vill använda i bakandet.

    SvaraRadera
  5. Hanna-så sant så.
    Frostrosor-absolut,himmelskt gott.
    Klara-Ska jag vara ärlig,så tror jag inte de skulle funka,vet faktiskt inte vad som skulle hända,kan tänka mig att de skulle bli konstig konsistens eller bränt,aldrig testat.Dock är vaniljsås på inte helt fel.Men jag har tidigare gjort vanliga muffins och sedan använt äppelutkärnare i mitten och fyllt med vaniljmousse,eller varför inte vaniljkräm.skulle funka jättebra,och sedan lägga på locket och njuta.så mitt tips är att inte lägga i vaniljsås innan du gräddar i ugnen.Proffset,amen gu vad snäll du är,men ännu är jag bara amatör som gillar att baka och experimentera.Du får komma hit nån gång så kan vi baka tillsammans :D
    Marias söta saker-Det får du jättegärna göra.
    mm äppelmousse är så gott i muffins.a de tog mig några månader tills jag tog tag i det och gjorde dessa.

    SvaraRadera
  6. Mums vad gott =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling =)

    SvaraRadera
  7. Tyvärr fick jag aldrig tag i vinnaren av Wigglekarten. Så det blev omdragning, vann du!?

    http://tuschaa.blogg.se/2011/october/ny-dragning-wigglekart.html

    SvaraRadera
  8. Hallå! Hallå! Står här och gör dina muffins men så kommer jag till mjölken jag ska hälla i.... HUR MYCKET??!!! Glömt att skriva i.

    SvaraRadera
  9. Anonym-oj förlåt.1 dl mjölk.ska lägga in de nu.tack för att du såg det och sa till.

    SvaraRadera
  10. Jag körde med 1,5 dl mjölk. Vart det därför muffinsen inte blev höga kanske eller att jag rörde för mycket när vetemjölsblandningen skulle i? Det vart ju bara klumpar.
    Himla goda blev de iaf! Tog brun farinsocker då jag inte hade muskovados.

    SvaraRadera
  11. Anonym-största orsaken till att muffins inte blir höga är i fall man har för lite bakpulver,men i ditt fall kan det vara att du la den där halv dl extra eller att du inte vispat ordentligt ägg+socker och vaniljsocker.Det är väldigt viktigt då det är basen,som avgör hur bakverket blir.
    Men mina muffins blev inte heller höga,de blev till kanten.och hur många blev det?Jag fick 12 muffins.då man får klumpar så är det då man inte har siktat all torr produkter.och då får man ta gaffeln och försöka pressa bort de.du kunde ha tagit vanlig socker om du ville.Vad skönt att höra att de blev goda i alla fall fast du fick lite problem.Blir nog perfekt nästa gång du gör muffins.

    SvaraRadera
  12. Men Simone, vadå amatör, säg inte sådär, du är jätteduktig!
    Ja Gud det skulle vara jättekul att få baka ihop med dig nån gång! Gärna! =)

    SvaraRadera