Ingredienser:
3st små hermestas sötningsmedel
1st Nypa vaniljpulver eller 1 st vaniljstång
2st gelatinblad
3.5dl vispgrädde
Kompott:
Jordgubbar
2st hemerstas sötningsmedel
Gör så här:
1.Lägg gelatinbladen i blöt.Under tiden häll grädde i en kastrull tillsammans med vaniljpulver/
skrapa ur vaniljstångens små frö och tillsätt i grädden och låt koka upp ca 5min.Tillsätt sötnings-
medlet.Ta bort kastrull från plattan.
2.Krama ur gelatinbladen och tillsätt i den varma grädden.Vispa de så de blir slätt med en handvisp.
3.Häll upp i en form/glas och ställ in i kylskåpet ett par timmar.
4.Jag använde mig av en teflonplåt som är avsedd för att göra Whoopie pies med( http://www.tartdecor.se/teflonbakform-heart-whoopie-pie.html ).Lägg plastfolie mellan
så de blir lättare att få ut dem.
5.Sen är det bara att göra en kompott med bär och sötningsmedel.Jag använde mig av jordgubbar som
ja la i en kastrull tillsammans med två styck sötningsmedel och lät de koka upp.
6.Häll upp lite av bärkompotten på en tallrik och lägg i en pannacotta hjärta och servera.
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar