tag:blogger.com,1999:blog-3001665850025109459.post5236619020275844880..comments2023-11-17T16:04:50.773+01:00Comments on Sweet Passion: Franska MacaronsSweet Passionhttp://www.blogger.com/profile/10631914210839621939noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-3001665850025109459.post-73547986539577364962012-04-23T14:43:25.630+02:002012-04-23T14:43:25.630+02:00Hej Sandra.Pulverfärg brukar ge en klarare färg,oc...Hej Sandra.Pulverfärg brukar ge en klarare färg,och de tillsätter man i torra produkterna.Pastafärg går oxå men risk att de blir mer grått,vill du köra pastafärg så är de bäst o köpa black extra.och de gäller o se till att smeten är riktigt svart.går o tillsätta både pulver/pastafärg.gäller o experimentera där lite.pulverfärg brukar ja pensla blommor,text ,etc och i macarons blir de helt perfekta.önskar dig lycka till.har du fler funderingar,så är de bara o höra av dig.<br /><br /><br />Lakritsmacarons<br />125 g mandelmjöl<br />225 g florsocker<br />4 normalstora äggvitor (125 g)<br />25 g socker<br />3 msk lakritspulver<br />svart karamellfärg (el pastafärg, min anm.)<br /><br />Lakritskräm<br />1 msk lakritspasta<br />2 msk cream cheese<br />2 dl florsocker<br />10 krossade lakritskarameller, tex turkisk peppar<br /><br />Gör så här:<br />Separera äggvitorna och låt dem stå i rumstemperatur över natten. Lägg mandelmjölet i en torr bunke. Sikta ner florsockret och blanda noga. Blanda ner lakritspulvret. <br />Häll äggvitorna i en separat bunke och vispa dem så hårt att det går att vända bunken upp och ner utan att det rinner ut.<br />Vispa ner sockret lite i taget och tillsätt karamellfärgen/pastafärgen.<br />Vänd ner några skedar av marängsmeten i mandelpudret och vänd runt försiktigt tills det blandats. <br />Rör därefter ner resten av marängen tills smeten blivit jämn.<br />Häll smeten i en spritspåse och spritsa sedan ut runda klickar på en plåt klädd med bakplåtspapper. <br />Låt stå i minst 1 timme. Grädda därefter i 160 grader i 10-12 minuter.<br />Ta försiktigt loss macaronsen från plåten när de svalnat något.<br />PS; tänk på att varje ugn bränner olika så ha lite koll på kakorna. Känn gärna efter om det går att lyfta upp dem efter ca 10 minuter.<br /><br />Lakritskrämen: Rör ihop samtliga ingredienser till Lakritskrämen och spritsa sedan hälften av macaronsen med krämen. Lägg ihop kakorna två och två. Förvara i burk med lock. <br /><br />Recept från tidningen BAKA nr 2 2011Sweet Passionhttps://www.blogger.com/profile/10631914210839621939noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3001665850025109459.post-48238109391099626142012-04-23T14:23:26.984+02:002012-04-23T14:23:26.984+02:00Hej! Jag ska göra lakritsmacarons och letar efter ...Hej! Jag ska göra lakritsmacarons och letar efter svart hushållsfärg för att få till den svarta som du hade här ovan. Vad använde du för färg? Har läst att pulverfärger är bra, men menas då pulverfärger till torrbortsning/tårtor? Tack för hjälpen! Mvh SandraAnonymousnoreply@blogger.com