tag:blogger.com,1999:blog-3001665850025109459.post2330989135957298640..comments2023-11-17T16:04:50.773+01:00Comments on Sweet Passion: Hallonmousse TårtaSweet Passionhttp://www.blogger.com/profile/10631914210839621939noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-3001665850025109459.post-37963891784821348992012-03-27T20:32:52.763+02:002012-03-27T20:32:52.763+02:00Sara-Tack så mycket,glad ja blirSara-Tack så mycket,glad ja blirSweet Passionhttps://www.blogger.com/profile/10631914210839621939noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3001665850025109459.post-70637318066435074352012-03-27T20:20:12.257+02:002012-03-27T20:20:12.257+02:00Fantastiskt fin tårta!Fantastiskt fin tårta!Sarahttp://saraappelqvist.bloggsida.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3001665850025109459.post-22368380459698263682011-09-25T14:08:26.069+02:002011-09-25T14:08:26.069+02:00Anonym-Oj Oj,det blev suuperlångt men tackar för d...Anonym-Oj Oj,det blev suuperlångt men tackar för ditt bästa recept.det uppskattas.annars kan du mejla mig så kanske jag gör den,så hamnar recept på min sida :DSweet Passionhttps://www.blogger.com/profile/10631914210839621939noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3001665850025109459.post-78256504243253146082011-09-25T13:43:09.305+02:002011-09-25T13:43:09.305+02:00Fick dela upp kommentaren på två då det blev för l...Fick dela upp kommentaren på två då det blev för långt<br /><br />Botten:<br />Mosa choklad chocolate chip kakorna, det kan man göra genom att stoppa kakorna i en plastpåse och slå på dem med en hammare. Blanda med det rumsvarma smöret tills det blir en homogen massa. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant.<br /><br />Lager 1:<br />Lägg gelatinbladen i blöt 5 min. Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden medan man väntar. När chokladen smält, ta av den från kastrullen och blanda i gelatinbladen och låt dem smälta medan man rör om. Tillsätt äggen och rör om, kan vara lättare att röra med en elvisp. Blanda i ca 1-2 dl grädde i chokladen när den svalnat till rumstemperatur. Häll sedan i chokladblandningen i resten av grädden. Häll chokladmoussen på botten. Låt kallna.<br /><br />Lager 2: Alt 1<br />Lägg gelatinbladen i blöt 5 min. Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden medan man väntar. När chokladen smält, ta av den från kastrullen och blanda i gelatinbladen och låt dem smälta medan man rör om. Tillsätt äggen och rör om, kan vara lättare att röra med en elvisp. Blanda i ca 1-2 dl grädde i chokladen när den svalnat till rumstemperatur. Häll sedan i chokladblandningen i resten av grädden. Häll chokladmoussen på lager 1. Är lättare att hälla på utan att den blandas med lager 1 om lager 1 fått kallna annars finns det risk för att lagren blandar sig med varandra. Låt lager 2 kallna.<br /><br />Lager 2: Alt 2<br />Lägg gelatinbladen i blöt 5 min. Häll bort det mesta av vattnet förutom ca 1-2 msk. Låt gelatinbladen smälta i vattenbad. När gelatinet smält, ta av den från kastrullen och blanda i först 1 dl bärsås och rör om. Blanda sedan i 1 dl till och rör om. Rör sedan i ca 1,5 dl vispad grädde (om grädden hälls i när såsen är för varm smälter bara grädden och den fluffiga effekten försvinner). Häll på lager 1. Låt lager 2 kallna.<br /><br />Lager 3: Alt 1<br />Lägg gelatinbladen i blöt 5 min. Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden medan man väntar. När chokladen smält, ta av den från kastrullen och blanda i gelatinbladen och låt dem smälta medan man rör om. Tillsätt äggen och rör om, kan vara lättare att röra med en elvisp. Blanda i ca 1-2 dl grädde i chokladen när den svalnat till rumstemperatur. Häll sedan i chokladblandningen i resten av grädden. Häll chokladmoussen på lager 2. Är lättare att hälla på utan att den blandas med lager 2 om lager 2 fått kallna. Låt lager 3 kallna. Ställ sedan in hela tårtan i kylen minst 4 h men helst över natten.<br /><br />Lager 3: Alt 2<br />Mät upp kakao, socker (och ev kaffe) i en skål. Lägg i äggulorna. Sätt skålen i ett vattenbad och sjud blandningen under omrörning tills den tjocknat. (Lägg i gelatinbladen som fått ligga i vattenbad 5 min och låt dem smälta under omrörning.) Låt sedan svalna. Vispa grädden och blanda den med den kalla chokladkrämen. Häll chokladmoussen på lager 2. Är lättare att hälla på utan att den blandas med lager 2 om lager 2 fått kallna. Låt lager 3 kallna. Ställ sedan in hela tårtan i kylen minst 4 h men helst över natten.<br /><br />Garnera.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3001665850025109459.post-102217965185858342011-09-25T13:42:20.825+02:002011-09-25T13:42:20.825+02:00Här är ett recept på min favorit-moussetårta som j...Här är ett recept på min favorit-moussetårta som jag gjort av två olika recept... En trio-choklad-tårta som jag bytte ut ett lager på mot hallonmousse.<br /><br /><br />Moussetårta med tre sorters choklad alt ett lager hallonmousse<br /><br />Botten:<br />1 (-1,5) paket (200g) Maryland double chocolate chip cookies <br />75 (-100) g rumsvarmt smör<br /><br />Lager1 – Vit Choklad:<br />200g vit choklad<br />2 gelatinblad<br />2 ägg<br />2 dl grädde <br /><br />Lager 2: Alt 1– Ljus Choklad:<br />200g ljus choklad <br />2 gelatinblad<br />2 ägg <br />2 dl grädde<br /><br />Lager 2: Alt 2 – Hallonmousse <br />ca 200g hallon<br />2 dl florsocker <br />1-2 msk citronsaft. <br />(Totalt ska det bli ca 2-2,5dl bärsås.)<br />1,5 dl grädde (ev 2 dl om man tar 2,5 dl bärsås beroende på hur bärig eller gräddig man vill ha den)<br />2 gelatinblad (3 gelatinblad om man tar 2,5 dl bärsås och 2 dl grädde)<br /><br />Lager 3: Alt 1 – Mörk Choklad:<br />150g mörk choklad (70%) <br />2 gelatinblad<br />2 ägg <br />2 dl grädde <br />(Ev ½ dl socker i grädden om man vill ha lite sötare mousse)<br /><br />Försökte hitta ett recept där man kan använd kakao istället då choklad är så dyrt. Har dock inte provat detta recept:<br />Lager 3: Alt 2 – Mörk Choklad med kakao:<br />4 msk kakao <br />4 msk socker <br />4 msk vatten (+ ev 2 tsk snabbkaffepulver)<br />2 äggulor <br />2 dl vispgrädde<br />(1-2 gelatinblad – ej beprövat, jag vill dock ha gelatinblad i moussen så jag gissar denna mängd)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3001665850025109459.post-11577440123834923602011-07-02T19:00:59.441+02:002011-07-02T19:00:59.441+02:00a den var super smarrig.för att dessa tårtor tar t...a den var super smarrig.för att dessa tårtor tar tid,och de inte alla som har tid.<br />ja äter inte ens prinsessbakelser,men jag förstår vad du menar.Om du kommer till Norrköping så ska jag ta dig till ett cafè där du inte nånsin har smakat så goda saker.Och där kan jag lova dig att de inte har prinsessbakelser.Sweet Passionhttps://www.blogger.com/profile/10631914210839621939noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3001665850025109459.post-32557990594263521602011-07-02T16:40:34.121+02:002011-07-02T16:40:34.121+02:00Åh vad god den ser ut! Varför kan de inte ha sådan...Åh vad god den ser ut! Varför kan de inte ha sådana smarriga tårtor när man går och fikar på konditorier? Jag är så trött på prinsessbakelser. Hade det funnit något sådant gott och dessutom vackert så hade jag köpt det direkt! Den måste jag definitivt testa att göra :)Caroline Dourénhttps://www.blogger.com/profile/02535238982818108920noreply@blogger.com